< >

Menukaart

Bij Restaurant-Brasserie Vlonders kunt u elke avond terecht voor een diner met een prachtig uitzicht op het water van Fort De Bilt. Bekijk hieronder de diverse gerechten van onze dinerkaart. Alle gerechten van onze dinerkaart zijn dagelijks te bestellen van 17:00 uur tot 22:00 uur en enkele zelfs tot 23:00 uur. Heeft u speciale wensen of volgt u een speciaal dieet? Laat ons dit tijdig weten dan houden wij hier graag rekening mee bij het bereiden van uw gerecht naar keuze.

Maaltijdsalades

Chèvre chaud

Gemengde pluksla, appel, gember, grote plak warme geitenkaas en honing-tijmdressing

€ 15,50
VEGA

Niçoise

Tonijn, aardappel, groene boontjes, olijven, tomaat, ei en ansjovis, Franse dressing

€ 15,50

Voorgerechten

Oudhollandse tomaten crème-soep

Met soepballetjes

€ 8,00

Uiensoep

Gegratineerd met een kaascrouton

€ 8,00
VEGA

Kreeftensoep

Hollandse garnaaltjes, een toefje room en een scheutje Armagnac

€ 13,15

Little gem

Gegrild saladehart koud geserveerd met Taggiasche olijven, kappertjes, walnoot en tomatenpesto

€ 13,15
VEGA

Gegrilde Coquilles

Op een lauwwarme Linguine pastasalade met rivierkreeftjes en dressing van kreeft

€ 14,40

Caesarsalade

Romaine sla met gerookte kipfilet, ansjovis, croutons, Parmezaanse kaas en een kwarteleitje

€ 13,15

Gerookte rib eye

Koude schotel van dun gesneden rundvlees met gedroogde tomaat, gehakte walnoten en romige truffeldressing

€ 13,15

Carpaccio klassiek

Dungesneden ossenhaas, kappertjes, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en olijventapenade

€ 14,40

Hoofdgerechten

Bouillabaisse

Maaltijdsoep van dagverse visfilets en garnaal in lichtgebonden kreeftenbouillon geserveerd met rouille en geroosterd stokbrood

€ 25,00

Heilbot

Filet uit de oven met een korst van groene kruiden en broodkruim, hierbij een romige preisaus met verse bosui en passend groentegarnituur

€ 25,00

Spaghetti gegrilde gamba's

Met romige witte wijnsaus, champignons, gedroogde tomaatjes, knoflook, olijfringen en Parmezaanse kaas

€ 25,00

Roodbaars

Visfilet op de huid gegrild met een saus op basis van Vadouvan (iets rokerige kerrie), waarbij witte rijst met verse fijngehakte bieslook geserveerd wordt

€ 25,00

Nasi Goreng

Gebakken rijst, kipsaté en pindasaus, atjar tjampoer, sambalboontjes, ei, sambal, ketjap, augurk en kroepoek

€ 21,00

Saté

Spies met gemarineerde kippendijfilet met kroepoek, zoetzuur, pindasaus en frites

€ 23,10

Parelhoen

Filet met vulling op basis van champignons met saus van morieljes, spekjes en een lepeltje crème fraîche

€ 25,00

Hert

Malse rosé gebraden biefstuk, volle wild-jus met iets pure chocolade, waarbij rode kool, lauwwarme perencompote en roomzachte aardappelmousseline

€ 25,00

Wildzwijn

Gebraden medaillon plus een ‘taartje’ van geplukte zwijn-sukade, in gezelschap van bietenmousse, spekstroken en een saus met aroma van steranijs

€ 25,00

Tournedos

Mooi rosé gebakken biefstuk van het oer-Hollandse Blaarkoprund met een krachtige rode wijnsaus geserveerd met frites

€ 27,50

Dry aged rib-eye

Mooi stuk gerijpt MRIJ rundvlees (400 gram) geserveerd met kruidenboter en frites

€ 39,00

DOM-burger®

Ambachtelijk grof-gedraaide Black Angus hamburger (200 gram) met gebakken uien, spek, kaas, relish van tomaat, augurk, kappertjes, ui en ketchup geserveerd op een broodje en voorzien van frites. (bereidingstijd minimaal 15 minuten)

€ 16,30

Hoofdgerechten

Kaasfondue

Emmentaler, Gruyère en Goudse kaas gesmolten in witte wijn met stokbrood, krieltjes, sticks van selderij en wortel, augurk en Amsterdamse uien

€ 22,00
VEGA

Spaghetti

Met een romige witte wijnsaus, champignons, gedroogde tomaatjes, knoflook, olijfringen en Parmezaanse kaas

€ 22,00
VEGA

Winterkost

Gebakken paddenstoelen mix, Rozeval aardappeltjes van de grill, preiringen, groene asperges, knoflook en truffelsalsa

€ 22,00
VEGA

Groentenquiche

Tomaat, courgette, aubergine en oregano, afgetopt met geitenkaas en pijnboompitjes met een 'on the site' stamppotje van rucola

€ 22,00
VEGA

Desserts

Cheesecake

Uit eigen keuken met yoghurt-ijs en gemarineerd rood fruit

€ 10,50

Verse fruitsalade

Met twee bollen sorbetijs en een chiffonade van mintblad

€ 10,50

Dame blanche

Vanille-ijs met warme chocoladesaus, slagroom en gebruneerde amandelen

€ 10,50

Coupe Mitland

Malaga en walnotenroomijs met Advocaat, chocoladesaus, boerenjongens en slagroom

€ 10,50

Chocotrio

Een cakeje van pure-chocolade fondant, met een bolletje witte-chocolade roomijs en een quenelle melk-chocolade mousse

€ 10,50

Kaasproeverij

Vier biologische kazen met Balsamico crème en vijgenbrood

€ 10,50

Kinderijs

€ 6,05

Special coffees

Mitland coffee (Sambuca / Kahlua), Irish coffee (Jameson Irish whisky), Italian coffee (Amaretto), D.O.M. coffee (D.O.M. Benedictine) of French coffee (Grand Marnier).

€ 9,15

Reserveren

Wilt u voor vandaag reserveren? Bel dan 030 271 58 24