< >

Menukaart

Bij Restaurant-Brasserie Vlonders kunt u elke avond terecht voor een diner met een prachtig uitzicht op het water van Fort De Bilt. Bekijk hieronder de diverse gerechten van onze dinerkaart. Alle gerechten van onze dinerkaart zijn dagelijks te bestellen van 17:00 uur tot 22:00 uur en enkele zelfs tot 23:00 uur. Heeft u speciale wensen of volgt u een speciaal dieet? Laat ons dit tijdig weten dan houden wij hier graag rekening mee bij het bereiden van uw gerecht naar keuze.

Maaltijdsalades

Chèvre chaud

Gemengde pluksla, appel, gember, grote plak warme geitenkaas en honing-tijmdressing

€ 14,75
VEGA

Niçoise

Tonijn, aardappel, groene boontjes, olijven, tomaat, ei en ansjovis, Franse dressing

€ 14,75

Voorgerechten

Oudhollandse tomaten crème-soep

Met soepballetjes

€ 7,65

Uiensoep

Gegratineerd met een kaascrouton

€ 7,65

Kreeftensoep

Hollandse garnaaltjes, een toefje room en een scheutje Armagnac

€ 12,75

Winterse Salade

Met ham van wild zwijn & garnituur van verse mango, geroosterde walnoot en een dressing op basis van truffelolie

€ 13,75

Gerookte kalfslende rolletjes

Met een vulling van rucola, gedroogde tomaat en een fijn gesnipperd uitje, geserveerd met een dressing met morieltjes

€ 13,75

Zalmcombinatie

"Filet Americain" van gerookte zalm en rauwe zalm onder een hoed van yoghurt & crème fraîche met dille en peterselie en daar een limoendressing bij

€ 12,75

Vegetarische couscous salade

Met aromatische kruidenpluk, gemarineerde groenten, geitenkaas en mint-saus

€ 12,75
VEGA

Carpaccio klassiek

Dungesneden ossenhaas, kappertjes, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en olijventapenade

€ 13,75

Hoofdgerechten

Bouillabaisse

Maaltijdsoep van dagverse visfilets en garnaal in lichtgebonden kreeftenbouillon. Geserveerd met rouille en geroosterd stokbrood

€ 24,00

Geroosterde zeebaarsfilet

Vergezeld van in de oven gepofte trostomaat 'aan de tak' en een antiboise met kappertjes en olijfolie

€ 24,00

Spaghetti gegrilde gamba's

Met romige witte wijnsaus, champignons, gedroogde tomaatjes, knoflook, olijfringen en Parmezaanse kaas

€ 24,00

Gepocheerde zeewolffilet

Met een 'huid' van dungesneden courgette, hierbij serveren we een frisse saffraansaus en basmati rijst

€ 25,00

Iberico Duo

Langzaam gegaarde varkens-nekfilet en rosé gesauteerde lende, met kalfsjus gearomatiseerd met olijf en tomaat

€ 24,00

Gebakken hertenbiefstuk

Klassiek geserveerd met rode kool, 'n stoofpeertje, aardappelkroketjes en een wildsaus afgemaakt met peperkoek

€ 24,00

Parelhoender à la Saltimbocca

Filet ingerold in gedroogde ham met salie en in gezelschap van een romige Italiaanse kruidensaus

€ 24,00

Tournedos

Mooi rosé gebakken biefstuk van het oer-Hollandse Blaarkoprund met een krachtige rode wijnsaus
Geserveerd met frites

€ 26,50

Dry aged rib-eye

Mooi stuk gerijpt MRIJ rundvlees (400 gram)
Geserveerd met kruidenboter en frites

€ 38,00

DOM-burger®

Ambachtelijk grof-gedraaide Black Angus hamburger (200 gram) met gebakken uien, spek en kaas. Relish van tomaat, augurk, kappertjes, ui en ketchup. Geserveerd op een broodje en voorzien van frites.
(bereidingstijd minimaal 15 minuten)

€ 15,25

Hoofdgerechten

Ravioli gevuld met paddenstoeltjes

Geserveerd met gewokte spinazie, sjalotten, kruidenpesto, geschaafde Pecorino en basilicumolie

€ 22,00
VEGA

Kaasfondue

Emmentaler, Gruyère en Goudse kaas gesmolten in witte wijn. Met stokbrood, krieltjes, sticks van selderij en wortel, augurk en Amsterdamse uien

€ 20,00
VEGA

Spaghetti

Met een romige witte wijnsaus, champignons, gedroogde tomaatjes, knoflook, olijfringen en Parmezaanse kaas.

€ 20,00
VEGA

Nasi Goreng Special

Gebakken rijst, ham, kipsaté en pindasaus, atjar tjampoer, sambalboontjes, ei, sambal, ketjap, augurk en kroepoek

€ 20,00

Saté

Spies met gemarineerde kippendijfilet met kroepoek, zoetzuur, pindasaus en frites

€ 22,00

Desserts

Huisgemaakte peren-en-noten strudel

Bolletje karamel-ijs met zeezout en vanillesaus

€ 9,75

Verse fruitsalade

Met twee bollen sorbetijs en een chiffonade van mintblad

€ 9,75

Dame blanche

Vanille-ijs met warme chocoladesaus, slagroom en gebruneerde amandelen

€ 9,75

Coupe Mitland

Malaga en walnotenroomijs met Advocaat, chocoladesaus, boerenjongens en slagroom

€ 9,75

Vanille-sinaasappel crème

Geserveerd met een limoen hang-op en crunchy kruimeldeeg

€ 9,75

Kinderijs

€ 5,60

Special coffees

Mitland coffee (Sambuca / Kahlua), Irish coffee (Jameson Irish whisky), Italian coffee (Amaretto), D.O.M. coffee (D.O.M. Benedictine) of French coffee (Grand Marnier).

€ 8,75

Reserveren

Wilt u voor vandaag reserveren? Bel dan 030 271 58 24