< >

Menukaart

Bij Restaurant-Brasserie Vlonders kunt u elke avond terecht voor een diner met een prachtig uitzicht op het water van Fort De Bilt. Bekijk hieronder de diverse gerechten van onze dinerkaart. Alle gerechten van onze dinerkaart zijn dagelijks te bestellen van 17:00 uur tot 22:00 uur en enkele zelfs tot 23:00 uur. Heeft u speciale wensen of volgt u een speciaal dieet? Laat ons dit tijdig weten dan houden wij hier graag rekening mee bij het bereiden van uw gerecht naar keuze.

Maaltijdsalades

Chèvre chaud

Gemengde pluksla, appel, gember, grote plak warme geitenkaas en honing-tijmdressing

€ 15,50
VEGA

Niçoise

Tonijn, aardappel, groene boontjes, olijven, tomaat, ei en ansjovis, Franse dressing

€ 15,50

Voorgerechten

Oudhollandse tomaten crème-soep

Met soepballetjes

€ 8,00

Uiensoep

Gegratineerd met een kaascrouton

€ 8,00
VEGA

Kreeftensoep

Hollandse garnaaltjes, een toefje room en een scheutje Armagnac

€ 13,15

Drieluik van Tomaat

Spaanse kruidige gazpacho, gemarineerde pomodori tomaat en tapenade van gedroogde tomaat

€ 13,15
VEGA

Trio van schaaldieren

Romige bavaroise van kreeft met een tartaar van rivierkreeftstaartje, gemarineerde Hollandse garnaaltjes en een frisse limoendressing

€ 14,40

Rouleau van kip

Met paddenstoeltjes, omwikkeld met pancetta, lauwwarm geserveerd en aan tafel afgemaakt met dubbel
getrokken gevogelte bouillon en truffelolie

€ 13,15

Eendenborst

Gerookte eendenborst, katenspek, broodcroutons, Parmezaan wafeltjes en een dressing van paddenstoeltjes

€ 13,15

Carpaccio klassiek

Dungesneden ossenhaas, kappertjes, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en olijventapenade

€ 14,40

Hoofdgerechten

Bouillabaisse

Maaltijdsoep van dagverse visfilets en garnaal in lichtgebonden kreeftenbouillon geserveerd met rouille en geroosterd stokbrood

€ 25,00

Heekfilet

Op de huid gebakken heekfilet, begeleid door een gesmoorde bimi, Hollandaise saus, basilicumolie en fijne pasta

€ 25,00

Spaghetti gegrilde gamba's

Met romige witte wijnsaus, champignons, gedroogde tomaatjes, knoflook, olijfringen en Parmezaanse kaas

€ 25,00

Zalmfilet

Gegrilde zalmfilet met een reuze garnaal, geserveerd met een kruidige kreeftensaus

€ 25,00

Nasi Goreng

Gebakken rijst, kipsaté en pindasaus, atjar tjampoer, sambalboontjes, ei, sambal, ketjap, augurk en kroepoek

€ 21,00

Saté

Spies met gemarineerde kippendijfilet met kroepoek, zoetzuur, pindasaus en frites

€ 23,10

Combi van lamsvlees

Een combinatie van gebakken lamsrack en op lage temperatuur gegaarde lamsnek, gelakt met een kruidenjus, geserveerd met een oregano saus en gepofte tomaat

€ 25,00

Kalfssukade

Een duet van langzaam gegaarde kalfssukade met een geroosterde medaillon van de lende, geserveerd met een getomatiseerde bearnaisesaus

€ 25,00

Piepkuiken

In olijfolie gekonfijte piepkuiken met groente ratatouille en Rozeval aardappeltjes

€ 25,00

Tournedos

Mooi rosé gebakken biefstuk van het oer-Hollandse Blaarkoprund met een krachtige rode wijnsaus geserveerd met frites

€ 27,50

Dry aged rib-eye

Mooi stuk gerijpt MRIJ rundvlees (400 gram) geserveerd met kruidenboter en frites

€ 39,00

DOM-burger®

Ambachtelijk grof-gedraaide Black Angus hamburger (200 gram) met gebakken uien, spek, kaas, relish van tomaat, augurk, kappertjes, ui en ketchup geserveerd op een broodje en voorzien van frites. (bereidingstijd minimaal 15 minuten)

€ 16,00

Hoofdgerechten

Kaasfondue

Emmentaler, Gruyère en Goudse kaas gesmolten in witte wijn met stokbrood, krieltjes, sticks van selderij en wortel, augurk en Amsterdamse uien

€ 22,00
VEGA

Spaghetti

Met een romige witte wijnsaus, champignons, gedroogde tomaatjes, knoflook, olijfringen en Parmezaanse kaas

€ 22,00
VEGA

Cannelloni

Gevuld met spinazie en ricotta, geserveerd met gestoofde little gem, gedroogde tomaat
en tomatenpesto

€ 22,00
VEGA

Groentenquiche

Tomaat, courgette, aubergine en oregano, afgetopt met geitenkaas en pijnboompitjes met een 'on the site' stamppotje van rucola

€ 22,00
VEGA

Desserts

Huisgemaakte peren-en-noten strudel

Bolletje karamel-ijs met zeezout en vanillesaus

€ 10,20

Verse fruitsalade

Met twee bollen sorbetijs en een chiffonade van mintblad

€ 10,20

Dame blanche

Vanille-ijs met warme chocoladesaus, slagroom en gebruneerde amandelen

€ 10,20

Coupe Mitland

Malaga en walnotenroomijs met Advocaat, chocoladesaus, boerenjongens en slagroom

€ 10,20

Vanille-sinaasappel crème

Geserveerd met een limoen hang-op en crunchy kruimeldeeg

€ 10,20

Kinderijs

€ 5,95

Special coffees

Mitland coffee (Sambuca / Kahlua), Irish coffee (Jameson Irish whisky), Italian coffee (Amaretto), D.O.M. coffee (D.O.M. Benedictine) of French coffee (Grand Marnier).

€ 8,95

Reserveren

Wilt u voor vandaag reserveren? Bel dan 030 271 58 24